Mamma Mage

Genom att träffa en certifierad Mamma Mage-terapeut får du hjälp med undersökning och behandling av dina besvär efter graviditet och förlossning. Hos Årenaprapaterna JamtKliniken finns utbildad och certifierad mamma mage terapeut som i kombination med kompetensen som naprapat kan göra underverk för mamma magar.

Under graviditeten töjs magmuskulaturen ut. Den djupa bålmuskulaturen som ger ett stöd för ländryggen och som håller kroppen uppe blir plötsligt alldeles för stor och tappar sin funktion. Bäckenbottenmusklerna töjs ungefär 3 gånger sin längd under förlossningen och behöver lite stimulans för att återta sin normala längd.

När bålens djupa muskulatur och bäckenbotten inte fungerar kan man få problem med ont i ländryggen, svårt att hålla tätt, framfall och en liten putmage som inte verkar kunna försvinna med vanlig träning.

Vid mamma mageträning går vi igenom övningar som får dig att aktivera muskulaturen på rätt sätt och ”slår på strömbrytaren” för den djupa bålmuskulaturen igen. Sen, när allt funkar, kan kroppen själv aktivera musklerna i varje rörelse du gör.

Du tränar mamma mage ensam med din naprapat, ej i grupp, för att få bästa fokus på dina specifika behov.

» 45 min 680 kr

Kontakta din terapeut

Sophie Schelin

Sophie Schelin

Leg Naprapat - cert Sportsmedicine Therapist

Sophie har arbetat i Åre som naprapat sedan 2003 och är Leg Naprapat och cert sportsmedicine Therapist. Sophie grundade ÅreNaprapaterna JamtKliniken och har varit aktiv terapeut för många elitidrottare och elitmotionärer. Vill du verkligen gå till botten med dina problem är det Sophie du skall vända dig till.  Det som skiljer Sophie från andra naprapater är den tekniska kunskapen om hur man justerar och behandlar lite klurigare tillstånd i kroppen. Sophie har även undervisat inom behandlingstekniker för massageterapeuter.