Legitimerad naprapat – ÅreNaprapaterna – Naprapat i Åre

Hos våra naprapater i Åre får du hjälp med det mesta som kan göra ont i kroppen. Vi har idrottsmedicinsk kompetens och är specialiserade inom knä- axel- fot- hand- och armbågsskador. Sophie Schelin är en av länets mest erfarna naprapater och behandlar allt från ryggskott till kroniska besvär som huvudvärk och smärta i muskler och leder.

Akuttid – Stötvågsbehandling – Rehab – Träning

JamtKliniken erbjuder både mer långsiktig behandling samt akut naprapatbehandling. Så har du drabbats av akut ryggskott ska du höra av dig till oss! Vi har arbetat med friskvård och naprapatbehandlingar sedan 2003. Vår mottagning är belägen på Kurortsvägen 20 i Åre, bredvid Campus Åre och nära hälsocentralen.

För att bli naprapat krävs fyra års heltidsstudier på Naprapathögskolan. Efter fullgjord utbildning ska den blivande naprapaten sedan praktisera hos läkare och hos naprapat. Praktiken skall pågå i ett år innan naprapaten kan få sin legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. Naprapatbehandling syftar primärt till att minska smärtan och återställa kroppens naturliga förmåga till rörlighet. Därefter läggs vikt vid att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker som till exempel muskulär obalans eller brister i arbetsmiljön. Det senare görs med individuellt anpassade träningsprogram, råd om arbetsställningar och i vissa fall utförs även arbetsplatsanalyser. Sammantaget gör detta naprapatin till ett mycket effektivt behandlingsystem där man först minskar smärtan, sedan återställer funktionen och slutligen ser till att förebygga framtida besvär.

Naprapatbehandling (Kommunpris, Åre), 620 kr.
Naprapatbehandling, 695 kr
Landstingstaxa Naprapatbehandling 30 min, 300kr eller frikort.
(Kan endast bokas per telefon)

Naprapaten behandlar:

  • Nacke – Huvudvärk, migrän, käkledsbesvär, nackspärr, yrsel, tinnitus, stelhet i nacken
  • Inflammation.
  • Axel och skuldra – Musarm, inklämning, frozen shoulder, kalkaxel, muskelspänningar
  • Armbåge – Musarm, tennisarmbåge, golfarmbåge
  • Ländrygg – Ryggskott, diskbråck, ischias, stelhet och värk
  • Knä – Hopparknä, löparknä, schlatter, diffus värk i knät, artros, knäskador (korsband, menisk, ledband).
  • Fot – Hälseneproblematik, benhinnor, hälsporre, stukningar, uttrampad fettkudde

Du bokar enklast tid hos en av våra naprapater genom att klicka på bokningsknappen eller genom att ringa oss på 0770-220 220. Välkommen!

 

 

Kontakta din naprapat

Sophie Schelin

Sophie Schelin

Leg Naprapat - cert Sportsmedicine Therapist

Sophie har arbetat i Åre som naprapat sedan 2003 och är Leg Naprapat och cert sportsmedicine Therapist. Sophie grundade ÅreNaprapaterna JamtKliniken och har varit aktiv terapeut för många elitidrottare och elitmotionärer. Vill du verkligen gå till botten med dina problem är det Sophie du skall vända dig till.  Det som skiljer Sophie från andra naprapater är den tekniska kunskapen om hur man justerar och behandlar lite klurigare tillstånd i kroppen. Sophie har även undervisat inom behandlingstekniker för massageterapeuter.